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KENTUCKY BAR ASSOCIATION 
Ethics Opinion KBA E-129 

Issued: November 1975 

This opinion was decided under the Code of Professional Responsibility, which was in 
effect from 1971 to 1990.  Lawyers should consult the current version of the Rules of 

Professional Conduct and Comments, SCR 3.130 (available at 
http://www.kybar.org), before relying on this opinion. 

Question: May a county attorney also be attorney for a fourth-class city located in the county? 
May a county attorney share an office with or be the partner of the attorney for a 
fourth-class city located in the county? 

Answer: Qualified yes. 

References: DR 5-105; Opinion KBA E-88 (1974)  

OPINION 

A county attorney may also represent a fourth-class city located in the county, subject to 
the requirements of DR 5-105, Opinion KBA 88 (1974). In the event a conflict between the county 
and the city described in DR 5-105(A) or (B) should arise, the attorney cannot continue to 
represent both under DR 5-105(C), because the county cannot consent to the continued multiple 
employment as required by DR 5-105(C).     

Obviously, if the county attorney can also represent the city, he or his assistant may share 
office space with, or be the partner of, the city attorney. If conflict between city and county as 
described in DR 5-105(A) or (B) should arise, the county attorney or assistant must resign from the 
case, or the city attorney must resign from the case, or the office arrangement or partnership must 
be terminated, DR 5-105(D).     

Note to Reader 
This ethics opinion has been formally adopted by the Board of Governors of the Kentucky 

Bar Association under the provisions of Kentucky Supreme Court Rule 3.530 (or its predecessor 
rule).  The Rule provides that formal opinions are advisory only. 
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